Ντουμπάι: Το νέο αεροδρόμιο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

Ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, δήλωσε την Κυριακή ότι το νέο αεροδρόμιο θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το σημερινό Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport).

Οταν ολοκληρωθεί, το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum θα διαθέτει πέντε διαδρόμους, 400 πύλες και τη δυνατότητα να εξυπηρετεί έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

To Ντουμπάι κατασκεύαζει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο | ΣΚΑΪ

Η ηγεσία του Ντουμπάι ενέκρινε ένα σχέδιο 128 δισ. ντιρχάμ (35 δισ. δολάρια) για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum του εμιράτου, το οποίο θα το κάνει πενταπλάσιο σε μέγεθος σε σύγκριση με το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι -αλλά και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum θα έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο, φτάνοντας έως και τους 260 εκατομμύρια επιβάτες», δήλωσε ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ηγεμόνας του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των ΗΑΕ.

Συγκριτικά, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι το 2023 εξυπηρέτησε 86,9 εκατομμύρια επιβάτες, το δεύτερο υψηλότερο νούμερο στον κόσμο μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα στις ΗΠΑ.

Όλες οι λειτουργίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο βάσει επιβατικής κίνησης, θα μεταφερθούν σε αυτό τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το νέο αεροδρόμιο θα έχει 400 πύλες αεροσκαφών και πέντε παράλληλους αεροδιαδρόμους. «Νέες αεροπορικές τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στον τομέα των αερομεταφορών», σημείωσε.

Το Dubai Media Office μοιράστηκε μια ψηφιακή αποτύπωση του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου, η οποία δείχνει φουτουριστικές εικόνες υποδομών αεροδρομίου, τεράστιους τερματικούς σταθμούς και σχέδια που θυμίζουν διάστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις