Αρχική Ελλάδα Novartis: «Άφαντος» ο «Σαράφης»!

Novartis: «Άφαντος» ο «Σαράφης»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΛΑΣ

Δεν κατέστη δυνατή η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική για τη Novartis και έτσι η επιτροπή διέκοψε για άλλη μέρα, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα.

Μετά από τρεις ώρες αναμονής οι βουλευτές της προανακριτικής επιτροπής αποχώρησαν από την ΓΑΔΑ αργά το απόγευμα καθώς ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν είχε εντοπιστεί παρά το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκδόθηκε εις βάρος του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλεύρης είπε ότι η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα δεν κατέστη δυνατή και έτσι η επιτροπή διέκοψε για άλλη μέρα ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα.

«Η επιτροπή λειτούργησε όπως ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε:

«Περιμέναμε να έρθει, δεν ξέρουμε ποιος είναι και πώς θα ερχόταν, αρνήθηκε επιμένοντας να εξεταστεί μόνο με τεχνικά μέσα».

Μάλιστα σημείωσε ότι με τεχνικά μέσα δεν εξετάστηκε ούτε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, επαναλαμβάνοντας την θέση της πλειοψηφίας της επιτροπής που ζήτησε να τον εξετάσει όπως τον εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης.

Σε δήλωσή του εξάλλου ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την σχετική ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα, τόνισε:

«Σήμερα αποκαλύφθηκε ποιοι είναι οι προστάτες των προστατευόμενων μαρτύρων αυτοί που θέλουν να ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας».

Αύριο σειρά έχει η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», η οποία επίσης δεν αναμένεται να παραστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr