Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νωρίτερα θα πάνε ταμείο οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αργίας των τραπεζών

Νωρίτερα θα πάνε ταμείο οι συνταξιούχοι καθώς ενδέχεται να καταβληθούν  πιθανότατα την Παρασκευή 22 Μαρτίου, εξαιτίας της αργίας των τραπεζών λόγω του Καθολικού Πάσχα, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των τραπεζών από τις 25 Μαρτίου, ενώ μπορεί να γίνουν νωρίτερα και οι πληρωμές για μισθωτούς συνταξιούχους.

Οι αποφάσεις του υπουργείου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων:

Για ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα όπως και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου.

Οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, όπως και οι κύριες συντάξεις του Δημοσίου.

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου είναι το εξής:

Παρασκευή 22 Μαρτιου 2024: οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024: οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Εάν ακολουθηθεί το μοντέλο της νωρίτερης πληρωμής των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς, είναι πιθανό να γίνει το ίδιο και για τους μισθωτούς, δηλαδή η καταβολή τους να γίνει μία μέρα νωρίτερα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

«Βουτιά» του υδράργυρου με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή

«Βουτιά» του υδράργυρου με βροχές και αισθητή πτώση της...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16 Απριλίου)

  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 16 Απριλίου Πρωτοσέλιδα  από τις Eλληνικές...

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη στάση εργασίας – Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη στάση εργασίας, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αντίστροφη μέτρηση  για τις κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Αντίστροφη μέτρηση  για τις κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονικές περικοπές των επικουρικών και δώρων του 2015 – 2016. Την Τετάρτη 17...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 15 έως 19 Απριλίου

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 15 έως 19 Απριλίου Συνολικά 94.754.700 ευρώ θα καταβληθούν σε 93.887 δικαιούχους, από 15 έως 19 Απριλίου, στο...

Δόμνα Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα Ως σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της «μαύρης αδήλωτης εργασίας» καταγράφεται η νέα νομοθετική ρύθμιση για...

Δ.Μιχαηλίδου: «Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ»

Δ.Μιχαηλίδου: «Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ» Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ...