Αρχική Δήμοι Νομοσχέδιο για εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και “Μήδεια” στο σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ...

Νομοσχέδιο για εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και “Μήδεια” στο σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις τελικές παρατηρήσεις και προτάσεις επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να διατυπώσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ, που συνεδριάζει σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι.

Στο επίκεντρο επίσης της συζήτησης αναμένεται να είναι και η αξιολόγηση της διαχείρισης της  πρόσφατης κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» και με  ζητούμενο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και άμεση εμπλοκή των δήμων με βάση ξεκάθαρες αρμοδιότητες κι ευθύνες.

Άλλο επίκαιρο θέμα που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση είναι η συμμετοχή των δήμων στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού, με προτεραιοποίηση στην επόμενη φάση εμβολιασμών των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και των αιρετών που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης κι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, προκειμένου να συμβάλλουν στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας.

Η διαμόρφωση των θέσεων της ΚΕΔΕ απέναντι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορά τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)», επίσης θα απασχολήσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Τέλος θα κατατεθούν οι θέσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της 1ης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2025 του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, και το κανάλι της Ένωσης στο Youtube.