Αρχική Ελλάδα Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με μόλις 250 ευρώ!

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με μόλις 250 ευρώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα αλλά και πλήθος μικρών πολεοδομικών παραβάσεων έναντι μόλις 250 ευρώ, δίνει στους πολίτες το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση.

Η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά αφενός σε κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν το 1975 αφετέρου σε πολλές μικροαυθαιρεσίες που έχουν τα περισσότερα σπίτια, όπως πέργολες, καμινάδες, αποθήκες, στέγαστρα κλπ.

Μάλιστα, με 250 ευρώ μπορεί κάποιος να νομιμοποιήσει όλες τις μικροπαραβάσεις που έχει στο κτίσμα του. Με το ίδιο ποσό (ανά όροφο) είναι εφικτή η νομιμοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου, αλλά και χωροθέτησης των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει η οικοδομική άδεια. Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα μπορέσουν με ένα πολύ μικρό ποσό να τακτοποιήσουν όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να αποφύγουν τον κίνδυνο να τους «καρφώσει» ο γείτονας (συνηθισμένο φαινόμενο).

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στο άρθρο 96 του σχεδίου νόμου που αναμένεται να πάρει τις επόμενες ημέρες τον δρόμο προς την Βουλή, υπάγονται στις διατάξεις του και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης, με την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ 21 συνολικά παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού τους. Πρόκειται για τις εξής μικρές αυθαιρεσίες:

Για την υπαγωγή τους υποβάλλεται αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, τεχνική έκθεση μηχανικού και φωτογραφίες.

Πέρα από τις μικρές αυτές παραβάσεις, με παράβολο ύψους 250 ευρώ, χωρίς να απαιτείται η καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου, μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα που υφίστανται προ του 1975. Η ευνοϊκή διάταξη αφορά σε κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικία και ολοκληρώθηκαν πριν τις 9 Ιουνίου 1975.