Αρχική Πολιτική Νίκος Παππάς: «Η μη στήριξη του ΕΣΥ και της οικονομίας αποτελεί συνειδητή...

Νίκος Παππάς: «Η μη στήριξη του ΕΣΥ και της οικονομίας αποτελεί συνειδητή επιλογή Μητσοτάκη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον ομολογημένο -από τον κ. Μητσοτάκη- εφησυχασμό της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στα λάθη της Ν.Δ. που κατέστησαν το δεύτερο κύμα περισσότερο φονικό στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στο «απάνθρωπο σχέδιο Πισσαρίδη», αναφέρθηκε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Θανάση Φυλακτό.

Όπως σημείωσε, «έχουμε κυβερνητικούς βουλευτές, όπως ο κ. Βαρτζόπουλος, που παραδέχονται ότι κακώς άνοιξε ο τουρισμός, είχαμε τις παραδοχές Γεωργιάδη ότι έγιναν λάθη στο ίδιο θέμα, έχουμε τις αποκαλύψεις για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με τους λοιμωξιολόγους να παίρνουν στοιχεία που αφορούν διαφορετικές φάσεις εξέλιξης του ιού και στην κυβέρνηση επιμένουν ότι όλα γίνονται όπως πρέπει». Συμπληρώνοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει «να σταματήσουν να δείχνουν με το δάκτυλο τον πολίτη, όταν τα ίδια έχουν ομολογήσει ολιγωρία και τα έχουν κάνει μαντάρα, ενώ παράλληλα επαίρονται που κάνουν dolcevita». Σε σχέση με τελευταίες δηλώσεις υπουργών, τους κάλεσε «να σταματήσουν να παίζουν μεταξύ τους έναν μακάβριο μουτζούρη και να πάρουν αποφάσεις που θα σώσουν ανθρώπινες ζωές. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για την ελλιπή προετοιμασία ότι δεν ήξερε ότι θα έρθει δεύτερο κύμα. Όλοι το γνωρίζαμε. Η μη στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και της οικονομίας, αποτελεί συνειδητή επιλογή Μητσοτάκη».

 

Ο Νίκος Παππάς τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του προϋπολογισμού του 2021 για την Υγεία, ο οποίος προβλέπει -εν μέσω πανδημίας- μειωμένες δαπάνες κατά 600 εκατ. ευρώ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση, «αν έχει τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση», όπως είπε, να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για πάγωμα των διακοπών ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών, αλλά και για δημοσίευση όλων των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. «Είναι το στοιχειώδες που μπορούν να πράξουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ομολογούν την ενοχή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το «απάνθρωπο σχέδιο Πισσαρίδη», όπως το χαρακτήρισε, ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όταν μεταξύ άλλων «το γιατρικό που προβλέπει για τις επιχειρήσεις είναι η πτώχευσή τους», ενώ έκρινε αναγκαία την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, που είχαν δρομολογηθεί ή εκκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορούν να δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έσοδα στο δημόσιο και ένα βελτιωμένο απόθεμα υποδομών.  Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές προβλέψεις για ανάπτυξη 4,8% την επόμενη χρονιά, όταν ο ΟΟΣΑ ανακοίνωνε εχθές αύξηση του ΑΕΠ μόλις κατά 0,9%, εξήγησε ότι οι ελληνικές προβλέψεις στηρίζονται στην αυξημένη απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο όμως καθυστερεί σε επίπεδο Ευρώπης, ενώ και εντός της χώρας «δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη διοικητική επάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι θα καταφέρει να απορροφήσει αποτελεσματικά και έγκαιρα αυτά τα κονδύλια».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην τροπολογία της Ν.Δ. για τα ΕΛΤΑ, λέγοντας ότι «ο ρόλος του Οργανισμού είναι σπουδαίος, κάτι που φαίνεται από τη στήριξη των 200 εκατ. ευρώ , αν και μας έψεγαν για την ενίσχυση των 100 εκατ. ευρώ». Πρόσθεσε τέλος ότι η στήριξη των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να ανοίξει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησής τους αλλά και της μετατροπής των σχέσεων εργασίας σε επισφαλείς, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσει ο σχεδιασμός κλεισίματος καταστημάτων τους.

*Συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στο Star Βορείου Ελλάδας