Συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και μεγάλους tour operators  της περιοχής, στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Collision Tech Conference 2024, είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος  Χαρδαλιάς.

«Η Ομογένεια αποτελεί τον πιο άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού»

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στον μητροπολιτικό σχεδιασμό για να καταστεί η Αττική μια πρότυπη Περιφέρεια, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στην ολιστική προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Αττικής ως το πιο βασικό στρατηγικό πλεονέκτημά της.

«Σε αυτή μας την προσπάθεια, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Διασποράς –που κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη μητέρα Πατρίδα, τη γλώσσα μας και τις παραδόσεις μας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της διασποράς που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μας, αποτελούν τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

«Το κύρος και ο δυναμισμός της Ομογένειας είναι το θεμέλιο για να χτίσουμε τις γέφυρες που θα ενώσουν την Αττική με τον κόσμο. Μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά μας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα μας. Νιώθουμε κοντά σας, είμαστε κοντά σας, για να στηρίξουμε την κοινότητα με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, περιγράφοντας «ένα στρατηγικό πλάνο», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που δεν είναι αποσπασματικό, αλλά συνεχές και με ουσία, που επενδύει εκεί που θα έχουμε προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο ενδιαφέρον για την προσέγγιση αγορών, στις οποίες υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με την υλοποίηση στοχευμένων διαφημιστικών εκστρατειών, αλλά και την κινητοποίηση των ομογενειακών κοινοτήτων, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο γνωστό το δημοφιλές brand της Αττικής ως ταξιδιωτικός προορισμός και για τους 12 μήνες του χρόνου.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Collision Tech Conference του Τορόντο, μαζί με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece.

Στο περίπτερο της Αττικής συμμετέχουν νεοφυείς επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διασύνδεσή τους με τη διεθνή αγορά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις