Νίκη Κεραμέως, τεστ Δεξιοτήτων στο Δημόσιο, τα επόμενα βήματα για τον ορισμό διοικητών στα νοσοκομεία, μετά τον πρώτο διαγωνισμό

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού Δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου Δημοσίου στην υπηρεσία του πολίτη», τονίζει, μεταξύ άλλων, μέσω της πλατφόρμας TikTok, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Κάνοντας επίσης λόγο για τον πρώτο διαγωνισμός για τη στελέχωση των διοικήσεων δημοσίων φορέων που  ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Θυμόμαστε πριν λίγους μήνες που συζητούσαμε για το πώς θα επιλέγονται ο διοικήσεις δημόσιων φορέων, και περάσαμε ένα σχετικό νομοσχέδιο; Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το ΑΣΕΠ, ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωση των διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας μας. Μιλάμε για 173 θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν συνολικά 1.101 αιτήσεις, και το ποσοστό συμμετοχής στο διαγωνισμό έφτασε το 94%. Και εφαρμόστηκε μια πολύ μεγάλη καινοτομία, για πρώτη φορά οριζόντια σε όλο το Δημόσιο τα τεστ δεξιοτήτων», αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Και προσθέτει: «Τι είναι όμως τα τεστ δεξιοτήτων; Και γιατί είναι τόσο σημαντικά; Είναι ένα καινοτόμο, ένα ψηφιακό εργαλείο που εξασφαλίζει την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών ουσιαστικών προσόντων. Μας βοηθάει δηλαδή να αξιολογήσουμε ικανότητες όπως: επίλυση προβλημάτων, ανάλυση πληροφοριών, ομαδικότητα. Προσόντα, δηλαδή, που δεν σχετίζονται με συγκεκριμένες γνώσεις. Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται στον δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 50 χώρες και διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε μεγάλες εταιρείες. Και για πρώτη φορά εφαρμόζεται και στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι 15 πρώτοι υποψήφιοι με την καλύτερη βαθμολογία για κάθε θέση θα περάσουν στην επόμενη φάση, που η επόμενη φάση είναι η φάση της μοριοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού Δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου Δημοσίου στην υπηρεσία του πολίτη».

@n_kerameus

Ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωση των διοικήσεων δημοσίων φορέων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου δημόσιου. #ypesgr #giatonpoliti #fyp

♬ original sound – Niki Kerameus

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις