Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος κύκλος αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξεκινά ο νέος κύκλος αιτήσεων για εγγραφή δικαιούχων στα προγράμματα του Κοινωνικού του Φαρμακείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι, κυρίως, η εντοπιότητα, να είναι δηλαδή οι αιτούντες κάτοικοι στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, και το εκάστοτε εισόδημα.
Όσοι πολίτες ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού και επιθυμούν να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από τη δομή, μπορούν να καταθέσουν την σχετική αίτηση εγγραφής (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) από τις 9 έως τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να αξιολογηθούν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και, ακολούθως, να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Η αίτηση μπορεί να κατατεθεί ως εξής:
  • Με φυσική παρουσία. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει την αίτησή του από το θυρωρείο στην είσοδο του δημαρχείου, να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και, ακολούθως, να την καταθέσει στα Δημοτικά Ιατρεία (2ος όροφος δημαρχείου) αφού έχει κλείσει πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196 (λόγω των νέων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας).
  • Ηλεκτρονικά. Κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρει στην ιστοσελίδα του Δήμου, iraklio.gr, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την στείλει μαζί με τα δικαιολογητικά μέσω mail στο [email protected]
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στην φόρμα της αίτησης.
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για όλο τον πλανήτη, οφείλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας ώστε μαζί να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση. Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι πολύτιμο εργαλείο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας και παραμένει στη διάθεση των δημοτών για να παρέχει τα απαραίτητα για την υγεία φάρμακα σε όσους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν με δική τους δαπάνη».

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καλαμάτα: Μεγάλη Ένταση έξω από τα δικαστήρια για το ναυάγιο της Πύλου – Τραυματίες στις συμπλοκές διαδηλωτών (video)

Μεγάλη Ένταση  ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα, για την υπόθεση του ναυαγίου στην Πύλο τον...

Φρίκη στον Ασπρόπυργο:  Οδηγός λεωφορείου εταιρείας βίασε 27χρονη εργαζόμενη και την άφησε αιμόφυρτη

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό που συνέβη στον Ασπρόπυργο με έναν οδηγό λεωφορείου μεταφοράς εργαζομένων εταιρείας , που επιτέθηκε και βίασε 27χρονη υπάλληλο, η οποία...

Eγκαθίστανται δώδεκα «έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια μοντέρνου σχεδιασμού με smart χαρακτηριστικά που παρέχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης του Δήμου Κατερίνης.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με βιωματική επίδειξη σε σχολεία

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με βιωματική επίδειξη σε σχολεία οργανώνει η Α’ Δημοτική Κοινότητα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της γενικότερης...