Αρχική Ελλάδα Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, ένταξη στον ΟΑΕΔ με πλήρη δικαιώματα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, ένταξη στον ΟΑΕΔ με πλήρη δικαιώματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με σύνθημα «αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στη χώρα» ξεκινά σήμερα Πέμπτη το 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεταναστευτική-προσφυγική ατζέντα έχει την τιμητική της στο συνέδριο των νεολαίων της Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, οι θέσεις της οργάνωσης στο συγκεκριμένο θέμα αφορούν στα ακόλουθα:

1) Αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας στη χώρα

2) Ένταξη των προσφύγων στα μητρώα του ΟΑΕΔ με πλήρη δικαιώματα

3) Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί ή έχουν τελειώσει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα
4) Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς κανένα αποκλεισμό
5) Ολα τα προσφυγόπουλα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

 

Τις συγκεκριμένες θέσεις έχει αναρτήσει επίσημα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα της και στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την ανακοίνωσή της, με την κατακλείδα, «με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!». Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά για «εικόνες ντροπής» στον Εβρο και τη Λέσβο.

«Αγανακτισμένοι πολίτες», με καταφανώς ρατσιστική και φασιστική ρητορική, χυδαιολογούν εναντίον προσφύγων, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, απαγορεύοντάς τους ως αυτόκλητοι συνοριοφύλακες να αποβιβαστούν στην ακτή. Στήνονται μπλόκα στους δρόμους περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας, ώστε να αποτραπούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το να προσεγγίσουν το σημείο. Τα περιστατικά των ημερών αποπνέουν μόνο ρατσισμό και μίσος, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία… Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη».