Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Νετανιάχου: «Θα παλέψουμε με τα νύχια μας αν χρειαστεί»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ μπορεί να «σταθεί μόνο του», αφού οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι οι αποστολές όπλων θα μπορούσαν να σταματήσουν εάν διατάξει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Ράφα στη Γάζα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη νότια πόλη αφού ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε, όπως αποκάλεσε, μια «περιορισμένη» επιχείρηση τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει κατά της επιχείρησης, λέγοντας ότι θα ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή».

Νετανιάχου: Αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε

Ωστόσο, ο Νετανιάχου απέρριψε την προειδοποίηση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμήσει.

“Αν χρειαστεί… θα σταθούμε μόνοι. Έχω πει ότι αν χρειαστεί θα παλέψουμε με τα νύχια μας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Νετανιάχου επικαλέστηκε επίσης τον πόλεμο του 1948 – όπου το νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από έναν συνασπισμό αραβικών κρατών – για να απορρίψει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

“Στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας πριν από 76 χρόνια, ήμασταν οι λίγοι εναντίον των πολλών”, είπε “Δεν είχαμε όπλα. Υπήρχε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, αλλά με μεγάλη δύναμη πνεύματος, ηρωισμού και ενότητας μεταξύ μας – εμείς ήταν νικητές».

Παρά τα σχόλια του κ. Νετανιάχου, η κυβέρνησή του έχει δεχθεί πιέσεις αφού οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση 1.800 βομβών 2.000 λίβρες (907 κιλά) και 1.700 βομβών 500 λιβρών λόγω φόβου ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θανάτους αμάχων στη Ράφα.

Ο Μπάιντεν προχώρησε ακόμη παραπέρα σε συνέντευξή του στο CNN την Τετάρτη, λέγοντας ότι εάν η επίθεση συνεχιστεί, θα αναστείλει περαιτέρω τις προμήθειες βλημάτων πυροβολικού και άλλων όπλων.

Νετανιάχου: «Θα πολεμήσουμε ακόμη και με τα νύχια μας αν χρειαστεί»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις