Νέο πρόγραμμα από τη ΔΥΠΑ για 10.000 ανέργους

Στη ΔΥΠΑ  ξεκινάει  μία ακόμα καινοτόμο δράση που συνδέει την κατάρτιση των ανέργων με την προώθηση στην απασχόληση. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα «νέας γενιάς» που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού άνω των 41 εκατ. ευρώ, για την ταχύρρυθμη (80 ωρών) κατάρτιση 10.000 ανέργων 25-45 ετών και την απασχόληση 7.500 εξ αυτών σε επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν επιχορήγηση έως το 100% του μισθού και των εισφορών, με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας.

Η διαδικασία ένταξης για τις επιχειρήσεις είναι πολύ απλή: υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση με το συνολικό αριθμό των θέσεων και τις ειδικότητες που αναζητούν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα τους υποδείξουν κατάλληλους υποψηφίους και οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τους ωφελούμενους για πρόσληψη.
Κατόπιν, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, ειδικά τις ψηφιακές και πράσινες και, επιλέγοντας και παρακολουθώντας το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει και εφόσον λάβουν σχετική πιστοποίηση, θα προσλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις που τους έχουν επιλέξει, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Η έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και ο προσανατολισμός των δράσεων που σχεδιάζει η ΔΥΠΑ έχουν ως προτεραιότητα την προσαρμογή στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, που προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτατη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω, είναι αναγκαίο να μειωθεί άμεσα το ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται στη χώρα μας και δημιουργεί εμπόδια στην εργασιακή ένταξη και επαγγελματική εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις