Τραγωδία σημειώθηκε στο Αιγαίο, στα ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπου δεκαοκτώ μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, έπειτα από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διασώθηκαν 21 άτομα, ενώ ανασύρθηκαν οι σοροί 18 μεταναστών.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές εντόπισαν τη βάρκα περίπου στις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, η λέμβος δεν σταμάτησε στον έλεγχο και συνέχισε την πορεία της με υψηλή ταχύτητα, πριν τελικά αρχίσει να βάζει νερά και βυθιστεί.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 831 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις