Αρχική Υπουργεία Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Εκκενώστε την Ανάβυσσο

Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Εκκενώστε την Ανάβυσσο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Nέο μήνυμα από το 112 εστάλη αυτή τη φορά στους κατοίκους της Αναβύσσου προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς η οποία επεκτάθηκε από την Φέριζα Κερατέας και απειλεί την ευρύτερη περιοχή.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην Ανάβυσσο να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από την λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.

Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Το πύρινο μέτωπο στo Δήμο Σαρωνικού βρίσκεται σε ένταση, με την αναχαίτιση και την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν πλέον 117 πυροσβέστες, 7 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Ανάβυσσο, η φωτιά έχει κάψει αρκετή δασική έκταση  ενώ κάποιες αυλές, σπίτια και αποθήκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα, πλήθος πολιτών έχει απεγκλωβιστεί με επιτυχία με τους άνδρες της πυροσβεστικής να έχουν καταφέρει να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο προκειμένου να μην προχωρήσει στην Παλαιά Φώκεα.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Σαρωνικού, ο οποίος κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί ακόμα η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους