Αρχική Δήμοι Νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου αποκτά στον Άγιο Φανούριο ο Δήμος Ιλίου

Νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου αποκτά στον Άγιο Φανούριο ο Δήμος Ιλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην περιοχή Αγίου Φανουρίου αποκτά ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για ακίνητο επί των οδών Άστρους & Τεγέας, εντός της πλατείας Φοινίκων, εμβαδού 284,63 τ.μ. και είναι το μοναδικό μη απαλλοτριωμένο ακίνητο εντός του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, χαρακτηρισμένου ως “Κοινόχρηστος χώρος – Πράσινο”.

Η χρηματοδότηση είναι ύψους 71.155,00 € και θα πραγματοποιηθεί από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων χώρων στις πόλεις». Με την απελευθέρωση του ακινήτου και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και περιπάτου στην περιοχή, ο οποίος θα αποδοθεί στους κατοίκους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η συμβολή του Πράσινου Ταμείου στην προσπάθειά μας για εμπλουτισμό του φυσικού κεφαλαίου της πόλης μας είναι πολύτιμη, για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο.  Οι ελεύθεροι χώροι στον αστικό ιστό μιας πόλης είναι πολύ σημαντικοί, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη μετατροπή τους σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αναψυχής, όπου είναι εφικτό. Στον Δήμο Ιλίου υπάρχει διαχρονική βούληση για την απόκτηση τέτοιων χώρων και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό μας για μια πράσινη πόλη, καθώς και την ανάπτυξη του βιώσιμου χαρακτήρα της», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος.