Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε χθες (19/9) στο Truth Social νέο βίντεο, παρουσιάζοντας αμερικανικό πλήγμα κατά ταχυπλόου, στο οποίο –όπως υποστήριξε– σκοτώθηκαν τρεις «ναρκωτρομοκράτες» που μετέφεραν ναρκωτικά με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει επανειλημμένα λόγο τις τελευταίες εβδομάδες για τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις εναντίον σκαφών, τα οποία –σύμφωνα με τον ίδιο– ανήκαν σε διακινητές ναρκωτικών. Το πρώτο επεισόδιο, στις 2 Σεπτεμβρίου, είχε οδηγήσει, κατά τα λεγόμενά του, στον θάνατο 11 ατόμων στην Καραϊβική.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ εδώ

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στρατιωτικούς πόρους εκεί, στο όνομα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, και το δεύτερο πλήγμα, μερικές ημέρες αργότερα, σκότωσε άλλους «τρεις ναρκωτρομοκράτες» από τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Την Τρίτη, ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε σε τρίτο πλεούμενο που εξαλείφθηκε, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ούτε να δημοσιοποιήσει βίντεο από το πλήγμα.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον «σκάφους που συνδεόταν με τρομοκρατική οργάνωση», έγραψε χθες ο αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να ξεκαθαρίσει πού έγινε, ούτε να αναφερθεί στη Βενεζουέλα, όπως τις προηγούμενες δυο φορές.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι το σκάφος μετέφερε ναρκωτικά κι έπλεε κατά μήκος γνωστού διαδρόμου διακίνησης ναρκωτικών, καθ’ οδόν για να δηλητηριάσει Αμερικανούς», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως βρισκόταν «σε διεθνή ύδατα».

Συμπλήρωσε πως «τρεις ναρκωτρομοκράτες» σκοτώθηκαν.

Διαβεβαιώνοντας πως θέλει να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών, η Ουάσιγκτον έχει στείλει επτά πολεμικά πλοία κι υποβρύχιο στην Καραϊβική, ακόμη ένα πολεμικό πλοίο στον Ειρηνικό, μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη στο Πουέρτο Ρίκο…

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον Νικολάς Μαδούρο, πως είναι επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, του «καρτέλ των ήλιων» (Cártel de los Soles) — η ίδια η ύπαρξη τέτοιας οργάνωσης αποτελεί ωστόσο αντικείμενο αντεγκλήσεων. Το καλοκαίρι εξάλλου διπλασίασε την αμοιβή που προσφέρει για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο από την πλευρά του καταγγέλλει «ιμπεριαλιστικό σχέδιο με σκοπό αλλαγή καθεστώτος, για να επιβληθεί κυβέρνηση – μαριονέτα ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ» στο πετρελαιοπαραγωγικό κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Η νομιμότητα των αμερικανικών πληγμάτων εναντίον σκαφών που φέρονται να ανήκουν σε διακινητές ναρκωτικών αμφισβητείται από ειδικούς, που μιλούν περί «άδειας να σκοτώνονται» χωρίς καμιά διαδικασία.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις