Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέες μειώσεις στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες μειώσεις στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσαστην εβδομάδα οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν τις τιμές χρέωσης του ρεύματος για τον Φεβρουάριο και αν δεν υπάρξει δραματική αλλαγή σκηνικού μέσα στα επόμενα 24ωρα, στα κυμαινόμενα τιμολόγια θα ανακοινωθούν και νέες μειώσεις.

Ο λόγος που οι ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποτυπώσουν έστω και λίγο χαμηλότερες τιμές, συνδέεται με την πορεία της τιμής χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Δεκέμβριος του 2023 έκλεισε με μια μέση τιμή χονδρικής στα 102,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα και μέχρι και σήμερα η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 93,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Καταγράφεται λοιπόν μια πτώση της τάξεως του 9%. Όσο και αν θα είναι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, δύσκολα θα έχουμε ανατροπή αυτής της εικόνας, καθώς υπολείπονται ουσιαστικά μόνο τρεις συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο προκειμένου να κλείσει ο μήνας.

Σε τεχνικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες δεν θα επιβαρύνουν για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως την είχαμε μάθει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο ημερήσιο τιμολόγιο, που για τον Ιανουάριο χρεωθήκαμε με τιμολόγια που ξεκινούσαν από τα 13 με 14 λεπτά, υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να δούμε πτώση στα 12 λεπτά. Από εκεί και πέρα στο νυχτερινό τιμολόγιο εκτιμάται ότι η χρέωση μπορεί να διαμορφωθεί και στα 10 λεπτά.

Οι εταιρείες πάντως έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν στη συνταγή υπολογισμού του τιμολογίου. Υπάρχει και το ανοιχτό μέτωπο με το ενδεχόμενο να προκύψει μια νέα κατηγορία τιμολογίων, τα σταθερής διάρκειας για μικρότερη διάρκεια από τους 12 μήνες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Ε. Μελέτη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σταθερότητα»

Ε. Μελέτη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια...

Τα θερμά λόγια του Ιμάμογλου για τον Κώστα Μπακογιάννη

Τα θερμά λόγια του Ιμάμογλου για τον Κώστα Μπακογιάννη Ο...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ψηφιακά η αμφισβήτηση της τεκμαρτής φορολόγησης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ψηφιακά η αμφισβήτηση της τεκμαρτής φορολόγησης,  μέσω...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ψηφιακά η αμφισβήτηση της τεκμαρτής φορολόγησης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ψηφιακά η αμφισβήτηση της τεκμαρτής φορολόγησης,  μέσω μίας νέας εφαρμογής στην ψηφιακή πύλη myAADE,πρέπει να υποβάλουν αίτημα αμφισβήτησης - Ο έλεγχος διενεργείται εντός...

Αναδρομικά: Σήμερα η απόφαση – σταθμός για 250.000 συνταξιούχους

Αναδρομικά: Σήμερα η απόφαση - σταθμός για 250.000 συνταξιούχους Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει, επιτέλους, μια άνω τελεία στη μακροχρόνια ταλαιπωρία των απόμαχων της...

Εξ αποστάσεως έναρξη τραπεζικής σχέσης σε λιγότερο από 15΄από την Τράπεζα Πειραιώς

Εξ αποστάσεως έναρξη τραπεζικής σχέσης σε λιγότερο από 15΄από την Τράπεζα Πειραιώς «Εργαλεία» για τους νέους επαγγελματίες που ξεκινούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα δίνει η...

Eπενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Premia Properties – Παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο

Eπενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Premia Properties, παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο,  η  εταιρεία προωθεί, για τη διετία 2024-2025,  με τη...