Νέες διώξεις εναντίον 5 προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη – Ποιες είναι οι κατηγορίες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε πέντε νέα φυσικά πρόσωπα σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν ένα επιβατικό τρένο με μία εμπορική αμαξοστιοχία, προχώρησαν ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας. Τις δικαστικές εξελίξεις γνωστοποίησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, αλλά και τις οικογένειες 5 τραυματιών.

Τέμπη: Νέες διώξεις εναντίον 5 προσώπων – Ποιες είναι οι κατηγορίες

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, οι νέες διώξεις αφορούν

  • «τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Δικτύου από 21/3/2017 έως 15/11/19,
  • τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Δικτύου από 1/12/19 έως 1/6/2020,
  • τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1/4/17 έως 30/9/21,
  • τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1/10/21 έως σήμερα
  • και τον Διευθυντή Συντήρησης Η/Μ συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης από 1/10/21 έως σήμερα».

Επισημαίνει, επίσης, ότι τα 5 φυσικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν τις νέες κακουργηματικές διώξεις δεν έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα και αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες μέρες, όποτε θα κριθεί εάν θα κρατηθούν προσωρινά κρατούμενοι ή αν θα μείνουν ελεύθεροι.

Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν

Στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Κούγιας γνωστοποιεί και τις κακουργηματικές διώξεις, με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι νέοι κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνώνται για «το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τη βαριά σωματική βλάβη μεγάλου αριθμού ανθρώπων και τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστήσεις κοινής ωφελείας, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο που λόγω του επαγγέλματος του είχε υποχρέωση να καταβάλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά συρροή»,

Τραγωδία στα Τέμπη: Να συζητήσουμε από την εποχή του Τρικούπη; | Proson

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος υπογραμμίζει ότι «εκτός των ως άνω προσώπων που κατηγορούνται για τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων, για τα οποία απειλούνται έως και ισόβιες καθείρξεις, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαρίσης κ. Δασκαλόπουλος μαζί με τον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος από κοινού και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη μετάταξη του σταθμάρχη, αλλά και στον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΑΕ».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις