Αρχική Διεθνή Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο μετρό

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο μετρό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνελήφθη στο Μανχάταν ο βασικός ύποπτος που αναζητούσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης για την ένοπλη επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Οπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η NYPD κατονόμασε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» ως ύποπτο για την αιματηρή επίθεση και τους πυροβολισμούς, που άφησαν πίσω τους 29 τραυματίες. Πρόκειται για τον Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ετών 62, τον οποίο η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί ύποπτο για τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που εξασφάλισε το CBS, το οποίο πιστεύεται ότι δείχνει τον ύποπτο για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης, να περπατά αργά σε έναν δρόμο στο Μπρούκλιν, με σακίδιο στην πλάτη του και χειραποσκευή, φορώντας πορτοκαλί γιλέκο εργασίας και να μπαίνει στη συνέχεια στο σταθμό του μετρό λίγο πριν την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.