Συνεχώς νέα στοιχεία  έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην Κέρκυρα, με τους τέσσερεις εφοριακούς και τον λογιστή που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό, να έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Ταυτόχρονα, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, με κομβικό ρόλο να φέρεται πως διαδραμάτιζε ο  λογιστής, που παρείχε στοιχεία σε επίορκους εφοριακούς.

Οι πέντε, μέχρι στιγμής, συλληφθέντες βαρύνονται με επτά κατηγορίες, σοβαρότερη από τις οποίες είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα το κύκλωμα εφοριακών για δωροληψία - Πώς έφτασαν  οι Αρχές στα ίχνη του | Έθνος

Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Δεν έχουν συλληφθεί γιατί έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς η υπόθεση είναι στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ από τον περασμένο Μάιο.

 Εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο υποδιευθυντής της Εφορίας της Κέρκυρας. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της Εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.

«Προσοχή μην την πατήσουμε όπως αυτοί στη Χαλκίδα»

Καθώς είχε προηγηθεί εξάρθρωση του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδας, οι επίορκοι υπάλληλοι της Κέρκυρας, λάμβαναν πολλά μέτρα αυτοπροστασίας ώστε να μην συγκεντρώσουν στοιχεία σε βάρος τους οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα φέρονται να απέφευγαν τις τηλεφωνικές συνεννοήσεις και πραγματοποιούσαν διά ζώσης συναντήσεις.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο MEGA, έκανε αναφορά για στιχομυθίες που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. Σε μία από αυτές μάλιστα ακούγονται να λένε:

«Προσοχή παιδιά να μην πατήσουμε όπως αυτοί στη Χαλκίδα».

Σε έναν από τους διαλόγους των δραστών, ο υποδιευθυντής ΔΟΥ Κέρκυρας (ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης), ακούγεται να δίνει οδηγίες:  

Κέρκυρα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών του κυκλώματος εφοριακών |  Cityportal.gr

Ποιος θα πιστέψει ότι, που δεν, ποιος θα πιστέψει ότι ο άλλος έχει πάρει λεφτά, αφού δεν τα έπιασε ποτέ και δεν … στο γραφείο.

«Εναλλακτικά άμα δεν έχεις τον ενδιάμεσο είναι αυτό που σου λέω, πες του ανθρώπου λοιπόν σε έναν φάκελο γράψε απ έξω «ισοζύγια – παραστατικά – αποδείξεις» να φανούν, δεν τον πειράζει, το αφήνει πάνω στο γραφείο σου.

Πάνω στο γραφείο θα αφήσεις τα λεφτά σου; Λογικό είναι να τα πάρεις, να τα εξαφανίσεις, δεν θα τα αφήσεις εκεί πάνω. Και μάλιστα, αν δεν τον έχεις πιάσει καθόλου εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και να υπήρχε περίπτωση και να τον βρουν, θα πεις εγώ ρε παιδιά, ένας φάκελος, το γραφείο μου είναι ανοιχτό.

Μπορεί να έχει μπει ο οποιοσδήποτε μέσα, που να ξέρω εγώ. Κάθε μέρα μου αφήνουν εδώ ελεγκτές, φακέλους, ιστορίες κτλ, μπήκε ένας φάκελος, δεν τον είχα προλάβει να τον δω, που να ξέρω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Παράλληλα, σε μία άλλη συνομιλία που πρωταγωνιστεί και πάλι ο υποδιευθυντής ΔΟΥ Κέρκυρας, ως αρχηγός του κυκλώματος, ακούγεται να λέει πως αυτό που θέλει είναι να «γεμίσει την τσέπη του».

Υποδιευθυντής ΔΟΥ: Και έχουμε πει σ’ αυτούς 40 έτσι;

Μέλος: 30 είχαμε πει. Δεν είχε οριστεί ακόμα.

Υποδιευθυντής ΔΟΥ: Είχε πει 30 αυτός μετά είχαμε πει να τα ανεβάσει λίγο πιο πάνω. Εγώ να γεμίσω την τσέπη μου θέλω, το έχω πει. Εγώ της έχω πει, έχω πει και στην Ν. της λέω Ν. μου να πάει το μαγαζί καλά θέλω, θέλει η άλλη να ναι μια ζωή Διευθυντής στα αρ@@@ μου της λέω.

Ξέρεις τι με ενδιαφέρει; Η ουσία. Δεν με ενδιαφέρει λέω κάντε ότι θέλετε στα @@ μου της λέω. Εγώ να χω τα παιδιά τα δικά μου θέλω ευχαριστημένα και να μια και εγώ ευχαριστημένος συνεννοηθήκαμε; Μου λέει απόλυτα.

Λοιπόν. Χέστηκα ας το παίζει διευθύντρια δεν με απασχολεί. Από τη στιγμή που μας αφήνει κάνουμε τη δουλειά μας.

Oι εκβιασμοί που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, σε άλλες περιπτώσεις ήταν ευθείς:

Υποδιευθυντής ΔΟΥ:

Ωραία. Κάνε του μία συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς, και μπορούμε τώρα αυτή, χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί βγαίνουνε τα προγράμματα, για το ποιοι θα ελεγχθούνε ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να παραγραφεί η υπόθεση σου.

Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε τον ελεγκτή, Ενδιαφέρεσαι;

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις