Άλλο ένα έργο ζωής από εκείνα που κάνουν την πόλη αγνώριστη: Όπισθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Γλυφάδας, μπροστά στο Δημαρχείο, εκεί όπου τις περασμένες δεκαετίες βρισκόταν η θρυλική ταβέρνα του μπαρμπα Πέτρου -αγαπημένη πολύ στους παλιούς Γλυφαδιώτες αλλά και σε επισκέπτες από όλη την Αττική- δημιουργήθηκε μια όαση πρασίνου, ένας χώρος αναψυχής για περπάτημα και ποδήλατο, ένα νέο τοπόσημο – λατρεία.
«Κάθε έργο που φτιάχνουμε από το μηδέν είναι σαν ένας καμβάς ζωγραφικής: Θέλει φαντασία, θέλει δημιουργικότητα, θέλει πολλή και καλή δουλειά. Και το αποτέλεσμα κρίνεται πάντα από όσους το βλέπουν και το ζουν», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Εδώ ξεκινήσαμε για την ακρίβεια κάτω από το μηδέν: Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Άλσους – Κύπρου – Ζέρβα – Αγίου Γεράσιμου) ήταν για χρόνια αναξιοποίητο λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων. Επιμείναμε, τις λύσαμε και σκεφτήκαμε τι χρειάζεται η περιοχή: Χώρο για αναψυχή, για περπάτημα, για ποδήλατο, νέα και πολλά δέντρα και φυτά, νέες θέσεις στάθμευσης.

Αυτά τα υλικά ρίξαμε στον δικό μας καμβά και σήμερα παραδώσαμε μετά από πολύμηνη ανάπλαση το έργο που βλέπετε: Έναν χώρο ποιοτικό, λειτουργικό, σύγχρονο, που ομορφαίνει την πόλη μας και βελτιώνει τη ζωή των πολιτών.

Εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά φυτεύτηκαν, βιοκλιμακτικά υλικά χρησιμοποιήσαμε για το σύνολο της ανάπλασης, όπως πάντα προσθέσαμε νέο φωτισμό led και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό και πλέον η πόλη μας διαθέτει ένα νέο υπέροχο χώρο για περπάτημα, ποδήλατο και αναψυχή. Παράλληλα ένα κομμάτι του χώρου αυτού αξιοποιήθηκε και για να προσθέσουμε ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων στάθμευσης για το εμπορικό μας κέντρο που τόσο το έχουμε ανάγκη. Στο χέρι όλων μας είναι να διατηρήσουμε και αυτές τις νέες υποδομές όμορφες, άρτιες και λειτουργικές, όπως δηλαδή τις παραδώσαμε σήμερα.

Θυμίζουμε επίσης ότι στο χώρο μπροστά από αυτόν που παραδίδουμε σήμερα προς την θάλασσα, εκεί δηλαδή που πραγματοποιείται η λαϊκή της Πέμπτης, σύντομα ξεκινάει η κατασκευή κατασκευή μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ, ένα σπουδαίο έργο για το οποίο θα επανέλθω. Ο χώρος επίσης προς την πίσω πλευρά, προς το γήπεδο δηλαδή του στίβου, επίσης θα ανακατασκευαστεί το επόμενο διάστημα. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις