Τις προηγούμενες ώρες έλαβε χώρα μια επικίνδυνη μάχη για την πυροσβεστική υπηρεσία στις ακτές της Κω, της Χίου και της Κρήτης, καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές που ξέσπασαν εχθές.

Στην Κω, η πυρκαγιά στις Πόρτες Αντιμάχειας δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περικυκλώσουν τις φλόγες και να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Συνολικά, 102 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Στη Χίο, η ένταση της φωτιάς στη Σιδηρούντα έχει μειωθεί, και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Συνολικά, 177 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, συν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Στην Κρήτη, οι πυρκαγιές είναι διασπαρτές, με την κατάσταση στο Κατωφύγι Ηρακλείου να έχει βελτιωθεί. Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε στο Γεράκι Ηρακλείου, όπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα πυροσβεστικής.

Συνολικά, η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες αρχές και η προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις