Αναμένεται να ξεκινήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πρόγραμμα θα προστεθούν έξυπνοι φούρνοι και πλυντήρια, προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέες «έξυπνες» συσκευές που μπορούν να λειτουργούν απομακρυσμένα.

Η προσθήκη αυτών των συσκευών προβλέπεται να βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές, ιδιαίτερα με την προοπτική της μεταφοράς του νυχτερινού τιμολογίου στο μεσημέρι. Με έναν έξυπνο φούρνο ή πλυντήριο, οι καταναλωτές θα μπορούν να εκτελούν πλύσεις ή να μαγειρεύουν το φαγητό τους ακόμα και όταν βρίσκονται στη δουλειά, μέσω απομακρυσμένου ελέγχου.

Το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» αποσκοπεί στην κάλυψη της ανάγκης των πολιτών να ρυθμίζουν τις συσκευές τους απομακρυσμένα κατά τις ώρες που το ρεύμα θα είναι φθηνότερο. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εργάζεται σε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την αντικατάσταση των συσκευών με πιο «έξυπνες» και με μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών, ξεφεύγοντας από τις περιορισμένες επιλογές του προηγούμενου προγράμματος που περιλάμβανε μόνο κλιματιστικά και ψυγεία.

Οι περισσότεροι εργάζονται το μεσημέρι, οπότε η νέα επιδότηση θα επιτρέψει την αντικατάσταση των συσκευών με σύγχρονες «έξυπνες συσκευές», τις οποίες θα μπορούν να χειρίζονται εξ αποστάσεως μέσω WiFi. Αυτή η δυνατότητα θα προστεθεί στα κριτήρια αγοράς της κάθε συσκευής, προσφέροντας μια νέα επιλογή στους καταναλωτές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις