Αρχική Πολιτική Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, με 36,1% έναντι 22,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιοποιεί το powergame.gr. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό 7,3%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜΕΡΑ 25 με 3%. Περίπου ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες δηλώνει  αναποφάσιστος ή επιλέγει  άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο ή αποχή.

Όλα αυτά με φόντο την αγωνία της κοινής γνώμης και του επιχειρηματικού κόσμου για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Στην έρευνα αυτό αποτυπώθηκε από το ότι το 49,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα εισοδήματά τους κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν μειωθεί ενώ για το 47,4% παρέμειναν σταθερά. Ανησυχία επικρατεί και για τις προοπτικές της οικονομίας  την επαύριον της πανδημίας, με το 58,7% να διαβλέπει επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Συνεπώς, η πρωτιά για την κυβέρνηση συνοδεύεται από αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες για διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομικές πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν το δυσμενές κλίμα.

Στην έρευνα για την αξιολόγηση του έργου των  υπουργών, τα κριτήρια διευρύνονται. Εδώ στην πρώτη γραμμή αναδεικνύονται τόσο τα εθνικά θέματα, κυρίως με την όξυνση στις ελληνοτουρκικές θέσεις όσο και με τη διαχείριση της κρίσης λόγω του κορονοϊού, κυρίως στους τομείς της Υγείας της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση παίζουν επίσης όσο η διαχείριση των οικονομικών θεμάτων όσο και τα ζητήματα προστασίας του πολίτη. Έτσι, την πρώτη πεντάδα σε επίπεδο θετικών κρίσεων καταλαμβάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δένδιας, Υγείας κ. Κικίλιας, Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.