Αρχική Ελλάδα Νέα αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς παρά τις δραματικές εκκλήσεις των ειδικών μερίδα Ελλήνων αρνούνται να απομονωθούν στα σπίτια τους και επιμένουν να συνωστίζονται σε παραλίες ή να ταξιδεύουν ανά τη χώρα.

Η κυβέρνηση, που παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, εξετάζει εδώ και μέρες το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφέρονταν οι πολίτες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα αποτελούσε «βαρόμετρο» για το lockdown.

Για ακόμη μια φορά, οι εικόνες υπήρξαν απογοητευτικές. Παρά την απαγόρευση ταξιδιών στα νησιά για μη μόνιμους κατοίκους, αρκετοί Αθηναίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν στην επαρχία με τα αυτοκίνητά τους την Παρασκευή, όπως φάνηκε και από τον συνωστισμό οχημάτων στα διόδια.

Την ίδια ώρα χθες, Σάββατο, αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να βγουν από τα σπίτια τους για να πάνε σε παραλίες όπως ο Άλιμος, ο Σχινιάς, η Βουλιαγμένη και το Καβούρι, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες.

Νέα δραματική έκκληση

Έτσι, τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη διασπορά του ιού με κάθε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε περισσότερη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως είναι απόλυτη ανάγκη να παραμείνει όρθιο το σύστημα υγείας και να μην υπάρχει μαζική και άσκοπη συρροή ατόμων στα νοσοκομεία.