Αρχική Δήμοι Ναύπλιο: Σύστημα τηλε – ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης

Ναύπλιο: Σύστημα τηλε – ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμβαση Τηλε-ελέγχου και Τηλεχειρισμού, (SCADA) του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.016.800 ευρώ,  υπέγραψε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, αποκτώντας έτσι ένα νέο ενιαίο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου.

Όπως εξηγεί  ο Δήμος. με την εγκατάσταση  του εν λόγω συστήματος, θα μπορεί να ελέγχει αυτόματα, από τα κεντρικά γραφεία της το εξωτερικό και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, καλύπτοντας το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων.

Με την ολοκλήρωση εγκατάστασης του νέου συστήματος, εντός του 2020, θα διασφαλιστεί με σύγχρονα μέσα η πλήρωση και 24ωρη  εποπτεία των δεξαμενών ύδατος καθώς και η συνεχής εποπτεία της ποιότητας του νερού.

Επιπλέον θα επιτευχθεί αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου  υπάρχει υπερβολική αύξηση της ζήτησης, εξοικονόμηση ενέργειας, και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος θα συμβάλλει στον γρήγορο εντοπισμό και αποκατάσταση των βλαβών που μπορεί να υπάρξουν στο δίκτυο εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη υδροδότηση των καταναλωτών.