Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση έχει κάνει παρεμβάσεις για την συρρίκνωση της δικαιοσύνης

Ο ρόλος των θεσμών στην εποχή της πανδημίας ήταν το θέμα της παρέμβασης του τέως Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Νίκου Βούτση που συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη.

Κατά την συζήτηση που διοργανώθηκε στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε αποτυχημένη την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση. Διατύπωσε την άποψη ότι μέσα από νομοθετικές παρεμβάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οδήγησε, τελικά, σε μία αυταρχική διακυβέρνηση.

«Αναφύεται σαφώς ζήτημα δημοκρατίας και καταπάτησης δικαιωμάτων», πρόσθεσε. «Είναι σαφές ότι ανησυχούμε μήπως οι παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται λόγω και με αφορμή την πανδημία, οδηγήσουν σε μη ανατάξιμες καταστάσεις», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε την δέσμευσή της να μην υπάρξουν αυτήν την περίοδο που υπάρχει συρρίκνωση του δημόσιου χώρου νομοθετήματα σοβαρά για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Αναφερόμενος στην νομοθέτηση της παρουσίας της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, έκανε λόγο για «πρωτοφανή πατέντα της κυβέρνησης», ενώ εξέφρασε τις ενστάσεις του και τον τρόπο που γίνονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες στην Βουλή με επιστολική ψήφο.

«Κάνουν παρεμβάσεις σήμερα για να θωρακίσουν μία αυταρχική και φιλελεύθερη πολιτική για μετά την πανδημία», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα επίδικα διαμορφώνουν μία νέα κανονικότητα και τα μεγάλα ζητούμενα δεν θα είναι πλέον τα ίδια.

“Έχουμε ένα προοδευτικό δίκαιο σύστημα σε κλίμακα Ευρώπης αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει παρεμβάσεις για την συρρίκνωση της παρέμβασης της δικαιοσύνης”, τόνισε και χαρακτήρισε εκτροπή τις πολιτικές παρεμβάσεις εναντίων των δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis .

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στο αυτόφωρο ο Κωνσταντίνος Φλώρος  με εντολή Τασούλα

Στο αυτόφωρο ο Κωνσταντίνος Φλώρος  με εντολή Τασούλα Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου μετά τη πρωτοφανή χειροδικία έναντι του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου προχώρησε η φρουρά της Βουλής. Προσήχθη...

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση για την υγεία – “Εννοούσα 5% παραπάνω”ανος

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση για την υγεία - “Εννοούσα 5% παραπάνω” Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για ανάγκη επένδυσης 5% του...

Πρωτοφανές επεισόδιο βίας στη Βουλή: Ο Κ. Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές στον Β. Γραμμένο

Πρωτοφανές επεισόδιο βίας στη Βουλή: Ο Κ. Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές στον Β. Γραμμένο Πρωτοφανές επεισόδιο βίας σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, όταν ο...

POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ Προ των πυλών βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση για τις προμήθειες στα POS όπου αναμένεται να υπάρξει μείωση...