Αρχική Υπουργεία Ν. Τόσκας: Θα αυξήσουμε την παρουσία αστυνομικών στους δρόμους

Ν. Τόσκας: Θα αυξήσουμε την παρουσία αστυνομικών στους δρόμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδεχόμενος ότι «υπάρχουν προβλήματα» στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, παρά τα «πολλά βήματα που έχουν γίνει».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την ομάδα «Ρουβίκωνας» ο κ. Τόσκας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM: «Η αστυνομία κάνει τις συλλήψεις, κάνει τις προσαγωγές εκεί που χρειάζεται, ελέγχει αν παραβαίνουν τον νόμο και όταν παραβαίνουν τον νόμο τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη. Και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας και βέβαια δεν σημαίνει αυτό ότι δεν βλέπουμε και προβλήματα ότι δεν βλέπουμε και ομάδες οι οποίες περνούν τα όρια και εκεί συνεπώς αναπροσαρμόζουμε την τακτική. Υπάρχουν και προβλήματα σε όλους τους τομείς και στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα παρότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, όμως υπάρχουν προβλήματα, δεν τα αρνούμαστε και αναπροσανατολίζουμε τις τακτικές».

Σε ό,τι αφορά τα Εξάρχεια, ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε ότι «χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει». «Έχουν δίκιο οι κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά έχουν γίνει και βήματα αρκετά που νομίζω ότι τα αναγνωρίζει ο κόσμος» είπε.

Ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση «να κατεβάσει στο πεζοδρόμιο όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς». «Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πολλές φορές παίρνοντας αστυνομικούς από εκεί που είχαν στήσει το νοικοκυριό τους στην επαρχία και σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη εγκληματικότητα και παραβατικότητα και κατεβάζοντας τους στην Αθήνα. Θα αυξήσουμε την παρουσία στους δρόμους, ειδικά στο κέντρο» είπε.

Σημείωσε επίσης ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, αλλά και οι έλεγχοι στα θέματα Τροχαίας, καθώς, όπως δήλωσε, «οι αριθμοί όπως δείχνει και μια σημερινή έρευνα διεθνούς Ινστιτούτου δεν είναι καλοί και μας ανησυχούν τα στοιχεία».