Αρχική Δήμοι Μυτιλήνη: Συνάντηση Σπ. Γαληνού με τον Γερμανό πρέσβη

Μυτιλήνη: Συνάντηση Σπ. Γαληνού με τον Γερμανό πρέσβη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, δέχθηκε σήμερα τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Jens Plotner, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις εξαγωγές Λεσβιακών προϊόντων στη Γερμανία, Ο κ. Γαληνός, για ακόμη μια φορά, τόνισε  την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το νησί και τους κατοίκους του, επισημαίνοντας ότι ο δήμος αλλά και γενικότερα ο Λεσβιακός λαός, χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις κρίσεις που προέκυψαν ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλά και σημαντικά έργα στο νησί. Τόνισε ότι θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για στενότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των δεσμών του νησιού μας με τη Γερμανία, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και θα μεταφέρει θετικά μηνύματα στη χώρα του. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του δημάρχου, δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναντήσεων με θέμα τον τουρισμό και τις επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος είναι ένας ασφαλής και πανέμορφος προορισμός για την προσέλκυση τουρισμού όλο το χρόνο.

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος, πρόσφερε στον Γερμανό πρέσβη αναμνηστικά δώρα, ενώ στο βιβλίο εντυπώσεων επισήμων επισκεπτών του δήμου Λέσβου, κ. Plotner, έγραψε: «Σε πολύ λίγα μέρη της Ευρώπης υπάρχει τόση ομορφιά τοπίου, τόση βαθύτητα ιστορίας και τόση ζεστασιά  των ανθρώπων, όσο στη Λέσβο».