Αρχική Ελλάδα Μυστήριο παραμένει ο θάνατος της 14χρονης Ελένης

Μυστήριο παραμένει ο θάνατος της 14χρονης Ελένης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα σκοτεινό μυστήριο δημιουργείται γύρω από τον θάνατο της 14χρονης, που ξημερώματα της Τρίτης 4 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της στο νοσοκομείου του Βόλου, αναίσθητη. Οι οικείοι της ισχυρίστηκαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, γλίστρησε και χτύπησε.

«Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, αρχές Ιανουαρίου. Την έφερε η οικογένεια της, με το αγροτικό όχημα. Το παιδί ήταν στην καρότσα. Όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν καλέσαν το ΕΚΑΒ, μας είπαν ότι δεν ήξεραν το τηλέφωνο. Δεν γνωρίζουμε τι ώρα έπεσε η 14χρονη στην μπανιέρα όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς και πόσος χρόνος μεσολάβησε μέχρι να μας την φέρουν, πάντως δεν είχε τις αισθήσεις τις».

Σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου του Βόλου, η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το διότι οι ισχυρισμοί των γονέων σχετικά με την ηλεκτροπληξία δεν ίσχυαν.

Πληροφορίες λένε πως η μητέρα και ο παππούς της 14χρονης, όταν κλήθηκαν από την αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, υποστήριξαν ότι όταν πήγαν να σηκώσουν το κοριτσάκι από το μπάνιο, τους χτύπησε και τους ίδιους το ρεύμα.

Σε έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές με επιτόπιο έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της 14χρονης, βρέθηκαν γυμνά καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ στο σπίτι της έφηβης από διπλανό γιαπί, τα οποία κατέληγαν στο μπάνιο. Το συνεργείο διέκοψε την ηλεκτροδότηση, αφού διαπίστωσε πως υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία.

Οι δηλώσεις του πατέρα της 14χρονης
Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας περιέγραψε ότι όπως πήγε να κάνει μπάνιο, έπεσε και γλίστρησε. «Και εμείς πάνω στο φόβο, πάνω στο χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο» σημείωσε ο πατέρας της, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Με το ενδεχόμενο της ηλεκτροπληξίας να έχει αποκλειστεί, ο θάνατος της 14χρονης παραμένει άλυτο μυστήριο, καθώς οι γιατροί σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, δεν γνωρίζουν τη προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Η αξονική που έγινε ήταν καθαρή. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε. Χάρις τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών στο Βόλο, το κοριτσάκι επανήλθε και ανέκτησε σφυγμό μετά από περίπου 20 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Βόλου.

Η αξονική που έγινε στην 14χρονη στο νοσοκομείο Βόλου δεν έδειξε κάτι, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένος ιατρικός φάκελος όπου θα μπορούσαν να είχαν καταγραφεί χτυπήματα ή εκδορές, καθώς διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε ο θεράπων ιατρός νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
«Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο μας ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Δεν μας αναφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου ότι έφερε κάποιο τραύμα στο κεφάλι. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για κακώσεις, ούτε διαπιστώσαμε και εμείς κάτι τέτοιο. Μας είπαν για πιθανή ηλεκτροπληξία, η οποία δεν διαπιστώθηκε» υπογράμμισε ο γιατρός που ανέλαβε την 14χρονη στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Η 14χρονη ήταν διασωληνόμενη και χειρουργήθηκε λίγες μέρες μετά, γιατί είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από την έλλειψη του οξυγόνου. Είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Της κάναμε όλες τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, και καρδιολογικές και νευρολογικές, δεν διαπιστώθηκε κάτι άλλο. Ήταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό και ήταν σε κώμα για έξι μήνες. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε» συμπλήρωσε ο γιατρός.

Αναμένεται η νεκροψία στην 14χρονη Ελένη, καθώς οι έρευνες της εισαγγελίας Βόλου συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί πως μια υγιέστατη έφηβη βρήκε τόσο τραγικό τέλος.