Μυστήριο με το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, σενάρια ότι ακύρωσε το ταξίδι του

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει τουρκική ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, λόγω της παροχής βοήθειας από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση της Άγκυρας για το θέμα ή και διάψευση του σχετικού δημοσιεύματος.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο στο Odatv αναφέρεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

«Ο κόσμος θα το μάθει από τον Odatv… Ο Ερντογάν δεν θα πάει. Ακυρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θα επισκεπτόταν ως επίσημος προσκεκλημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις 9 Μαΐου.

Υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στις ΗΠΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί τους τελευταίους μήνες. Ο Ερντογάν επρόκειτο να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) στις 9 Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Odatv, ακυρώθηκε η επίσκεψη όπου ο Ερντογάν θα συναντούσε για πρώτη φορά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Ο Ερντογάν είχε προσκληθεί ως επίσημος προσκεκλημένος του Μπάιντεν στην επίσκεψη, όπου είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως τη Γάζα, τα αμυντικά σχέδια και τις οικονομικές σχέσεις.

Στις 9 Μαΐου το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ | Ημεροδρόμος

Ο λόγος 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο, την ώρα που τα αποθέματα της Ουκρανίας ήταν έτοιμα να εξατμιστούν στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν).

Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό, ο λόγος για την ακύρωση της επίσκεψης του Ερντογάν ήταν η παροχή βοήθειας ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις