Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

myOAEDlive: Πάνω από 8.000 ψηφιακά ραντεβού και υψηλά ποσοστά ικανοποίησης μετά από έναν χρόνο!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος λειτουργίας της νέας πλατφόρμας «ψηφιακών ραντεβού» myOAEDlive, για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 8.000 ραντεβού με πολίτες και επιχειρήσεις που δήλωσαν πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας και την εξυπηρέτησή τους από τα στελέχη του Οργανισμού.

 

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive, για πρώτη φορά άνεργοι και επιχειρήσεις, μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης) με τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών του ΟΑΕΔ, αποφεύγοντας την προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ανέργους και επιχειρήσεις, ενώ τον περασμένο Μάρτιο εμπλουτίστηκε με επιπλέον υπηρεσίες, όπως η επικαιροποίηση στοιχείων του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων και η αναζήτηση θέσεων εργασίας ή εργαζομένων στον ΕΟΧ, μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης και επαγγελματικής κινητικότητας EURES.

 

Η ανταπόκριση των πολιτών κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας ήταν εντυπωσιακή, καθώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 8.000 ραντεβού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το 67% των κρατήσεων αφορούσε συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ανέργους, το 11% συμβουλευτικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, το 21% επικαιροποίηση στοιχείων μητρώου ανέργων και το 1% υπηρεσίες του ευρωπαϊκού δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης και επαγγελματικής κινητικότητας EURES. Σημειώνεται ότι η παροχή από τον ΟΑΕΔ εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πολιτών με δυνατότητα διερμηνείας (15 γλώσσες), αποτελεί καινοτομία για τον δημόσιο τομέα, ενώ 3% των ραντεβού πραγματοποιήθηκε με διερμηνεία ξένης γλώσσας, νοηματικής ή χειλαναγνωσίας.

 

Τα στοιχεία από την έρευνα ικανοποίησης πολιτών, η οποία διεξάγεται συστηματικά με την αποστολή στον πολίτη ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου αμέσως μετά την υλοποίηση τηλεδιάσκεψης, καταδεικνύουν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι πολίτες αξιολόγησαν πολύ θετικά τα «ψηφιακά ραντεβού», καθώς 91% δήλωσαν απόλυτα ή πολύ ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση υπαλλήλου, 86% από την παροχή χρήσιμων πληροφοριών, 83% από την ευκολία σύνδεσης, 82% από τη χρονική διάρκεια, ενώ 86% δήλωσαν απόλυτα ή πολύ ικανοποιημένοι συνολικά.

Η υπηρεσία myOAEDlive θεωρήθηκε καλή πρακτική και δημοσιεύθηκε στη βάση των καλών πρακτικών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης (PES Network).

 

Μέσω της συνεχιζόμενης και στενής συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο ΟΑΕΔ έχει ως στόχο την επέκταση και συνεχή βελτίωση της πλατφόρμας, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του Οργανισμού και της συνεχούς ανάπτυξης αμεσότερων και σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση myoaedlive.gov.gr, ενώ είναι προσβάσιμη και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Κατασκηνώσεις: Ξεκινούν οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ για την περίοδο 2024

Σε λειτουργία τίθεται από 20/05/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων των υποψήφιων καταρτιζόμενων στα τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία...

Εργασία σε τουρισμό και εστίαση : Σε λειτουργία το JOBmatch της ΔΥΠΑ

Στις 13/5/2024 ενεργοποιήθηκε η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν...

ΔΥΠΑ και e- ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε στα ΑΤΜ από 13 έως τις 17 Μαΐου

ΔΥΠΑ και e- ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε στα ΑΤΜ από 13 έως τις 17 Μαΐου Συνολικά 75.486.131,77 ευρώ θα καταβληθούν σε 57.348 δικαιούχους από τις 13 έως τις...