Τετάρτη, Αύγουστος 5, 2020
Αρχική Δήμοι Μπακογιάννης: Είμαστε περήφανοι που ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας

Μπακογιάννης: Είμαστε περήφανοι που ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του έργου. Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και τι ισχύει για τον ποδηλατόδρομο. Τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

«Eίμαστε περήφανοι που ξεκινά ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του έργου.

Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την οδό Ηρώδου Αττικού, σε μερικές ημέρες συνεχίζουμε με την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα και σε Τρίτη φάση θα πάμε στο τρίγωνο, δηλαδή την Αθηνάς και την Ερμού.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης «το κέντρο δεν κλείνει, αντίθετα ανοίγει και στόχος είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία, ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στο πεζό και στον ποδηλάτη».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δικαιώματα πρόσβασης έχουν, όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τα ταξί, όσοι θελουν να πάνε στα πάρκινκ, τα αυτοκίνητα των ΑΜΕΑ και όσα άλλα χρειάζεται να έχουν πρόσβαση».

Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο είπε πως θα αξιοποιηθούν οι γrαμμες του τραμ και προσωρινά θα συνδεθεί το Καλλιμάρμαρο με την Ομόνοια.

Σημείωσε πως «η βασιλίσσης Όλγας θα είναι έτοιμη μέσα στο Σάββατο και θα συνεχίσουμε με την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα και αργότερα θα πάμε στην Αθηνάς και την Ερμού».