Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Μώραλης: Κάθε χρόνο ο Πειραιάς θα γίνεται καλύτερος

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM», στους δημοσιογράφους Νίκο Παρασκευά και Τάκη Μαυρέα.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως, κάθε χρονιά που περνάει ο Πειραιάς θα είναι μια καλύτερη πόλη σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ δρομολογούνται νέα έργα το 2020. «Υπάρχει μια κινητικότητα στον Πειραιά, η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και της ανάπτυξης. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε ένα αναπτυξιακό πλάνο και δουλεύοντας σκληρά θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας και τους κατοίκους», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μώραλης ανέφερε, πως υπάρχει εξαιρετική σύμπνοια και συνεργασία, χωρίς οξύνσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις και χωρίς οι συζητήσεις να ξεφεύγουν από τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τον Πειραιά. «Προφανώς υπάρχουν θεμιτές διαφορετικές αντιλήψεις. Ωστόσο είναι σημαντικό ότι έχουμε αποφύγει τις ακρότητες, συζητάμε πολιτισμένα, οι συνεδριάσεις γίνονται σε πολύ καλό επίπεδο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για το καλό της πόλη μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά, προσθέτοντας πως και την προηγούμενη θητεία υπήρξε παραγωγική αντιπολίτευση.

Σχετικά με το πρόβλημα στέγασης του ποδοσφαιρικού Εθνικού ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως βαίνει προς επίλυση το 2020, λέγοντας πως εφόσον ο Δήμος δικαιωθεί δικαστικά στα τέλη Ιανουαρίου, όσον αφόρα τις διεκδικήσεις ορισμένων τρίτων καταπατητών στην περιοχή του Σχιστού, θα αποδοθούν 30-35 στρέμματα στον Εθνικό στο Σχιστό, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως οι Εθνικός με ομοψυχία θα κτίσει το δικό του όνειρο για μια «εθνική πολιτεία». Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική προοπτική, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού. Το 2020 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Εθνικό και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

Αναφερόμενος στα πειραϊκά αθλητικά σωματεία, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε, πως έχουν εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις, προσθέτοντας πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση με ανακατασκευές στις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, καθώς και με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. «Ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη με εντυπωσιακές διακρίσεις από τα σωματεία και από τους αθλητές μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Μάλιστα ο κ. Μώραλης ανέφερε πως το σκοπευτήριο θα έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη, προσθέτοντας πως θα κατασκευαστεί και το κολυμβητήριο, ενώ θα γίνουν και 2 νέα κλειστά γήπεδα, σημειώνοντας:

«Θα επιμείνουμε στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και με την Περιφέρεια, που είναι αρωγός και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια, θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων είναι η γη, η εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο του 2020, θα ανακοινωθούν νέοι χώροι αθλητισμού στην πόλη μας.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του ΣΕΦ, ο κ. Μώραλης τόνισε, πως υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΣΕΦ θα αναβαθμιστεί, ωστόσο ο Δήμος Πειραιά πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Για την αξιοποίηση του ΣΕΦ ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει λόγο και αυτό το διεκδικούμε».

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια, τίμησε τον πολιτισμό στη χώρα μας ως συνθέτης, ως Υπουργός Πολιτισμού, ως ένας άνθρωπος με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. «Το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας και για τις νέες γενιές. Ο Θάνος Μικρούτσικος προσέφερε πολύπλευρα στη χώρα μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», επεσήμανε ο κ. Μώραλης .

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καρκίνος του δέρματος: Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος στην Αθήνα

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου παγκοσμίως, γι'αυτό αποτελεί ζωτική σημασία η διάγνωση του.

Σέρρες: Νεαρός απειλεί και επιτίθεται σε εργάτες καθαριότητας

Ο νεαρός εξοργίστηκε και χτύπησε το μηχάνημα καθαριότητας με γροθιές, απειλώντας παράλληλα με μήνυση.

Τοποθέτηση Κώστα Μπακογιάννη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προειδοποίησε για τις συνέπειες της ακυβερνησίας σε έναν Δήμο του μεγέθους της Αθήνας.

Καταγγελία για επίθεση Αντιδημάρχου του Δήμου Ζωγράφου σε υπαλλήλους της υπηρεσίας του

Επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου από αντιδήμαρχο καταγγέλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των υπαλλήλων στο Δήμο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση...