Αρχική Πολιτική Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα...

Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα πάθει ζημιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου, τότε είναι και η Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες μόλις ώρες μετά την έκδοση νέας τουρκικής Navtex για το Oruc Reis.

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Ελλάδα για να διευθετήσει τα ανοικτά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου τότε είναι και η Τουρκία», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση.

«Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα», σπεύδει, ωστόσο, να προειδοποιήσει ο Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς.