Αρχική Οικονομία Μονόδρομος η πράσινη οικονομία – Έξυπνες ιδέες στο πνεύμα της εποχής

Μονόδρομος η πράσινη οικονομία – Έξυπνες ιδέες στο πνεύμα της εποχής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο παρελθόν η οικονομική ανάπτυξη συνδεόταν συχνά με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων σαν αυτοί να ήταν ανεξάντλητοι. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε ένα είδος “κρίσης πόρων”, με επαπειλούμενες ελλείψεις και άνοδο των τιμών.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι πολίτες και οικονομολόγοι προσβλέπουν σε διαφορετικά οικονομικά μοντέλα τα οποία παράγουν πλούτο χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον.

Τα κίνητρα για τους πολίτες και τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν πράσινες οικονομίες, μέσω της καλύτερης διαχείρισης των πόρων, με οικονομικά μέσα επωφελή για το περιβάλλον, με στήριξη της καινοτομίας, με καλύτερες πολιτικές για το νερό και τα απόβλητα, καθώς και με προσπάθειες που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής είναι πλέον πάρα πολλά.

Αλλωστε είναι πασιφανές ότι η πράσινη οικονομία είναι πλέον από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα.

Μέσα στο κλίμα της εποχής η Εθνική Τράπεζα,  προχωρά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη στήριξη της πράσινης οικονομίας.

Η πρώτη της καίρια παρέμβαση ήταν η συμμετοχή της στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη πρόγραμμα «Astypalea: Smart & Sustainable Island». Το πρόγραμμα φιλοδοξεί  να κάνει την Αστυπάλαια πρότυπο κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας μέσω της σταδιακής αντικατάστασης των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά.

Το νέο προνομιακό δανειακό προϊόν ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ–ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ της Εθνικής Τράπεζας παρέχεται αποκλειστικά στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση αγοράς καινούριου ηλεκτρικού οχήματος (ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκούτερ, ποδηλάτου, πατινιού), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του έξυπνου οικιακού φορτιστή.  Το δάνειο χορηγείται χωρίς τη λήψη εξασφαλίσεων και προσφέρει χρηματοδότηση από € 2.000 έως και €30.000 προσφέροντας:

  • πολύ χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο πλέον σταθερού περιθωρίου 3,95%
  • πλήρη απαλλαγήαπό τη δαπάνη αξιολόγησης αιτήματος και την εφάπαξ λειτουργική και διαχειριστική δαπάνη  (100% έκπτωση)
  • δυνατότητα υποβολής αίτησης του πελάτη είτε μέσω καταστήματος είτε με απομακρυσμένη διαδικασία δηλ. τηλεφωνικά μέσω Contact Center (καλώντας το 210 48 48 484)

Παράλληλα, επιπλέον του Πράσινου Δανείου- Αστυπάλαια, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει μια ευρεία γκάμα πράσινων προϊόντων για ιδιώτες και για επιχειρήσεις.