ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους «άγιους» της διπλανής πόρτας, όπως χαρακτήρισε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και καθαρίστριες του δημόσιου συστήματος υγείας έβγαλε είδησε καθώς τόνισε ότι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν και ότι προκηρύσσονται 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού!

Ο εκ των κορυφαίων της κυβέρνησης Υπουργός είπε πως η κυβέρνηση «μελετά και θα υλοποιήσει» τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών Β. Επίσης ανέφερε ότι προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι.

Στις 1.200 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η δημιουργία 174ων νέων υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

“Θα είναι έτοιμες στους επόμενους 6 με 8 μήνες προκειμένου έως το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν 1.200 κρεβάτια στην Ελλάδα και να φτάσει έτσι το μέσο ευρωπαϊκό όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους”, είπε ο υπουργός Υγείας.