Αρχική ΑΣΕΠ Mόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ με απολυτήριο λυκείου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 148...

Mόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ με απολυτήριο λυκείου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 148 θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησαν την, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 το πρωί, οι αιτήσεις στη 10Κ/2022 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει 148 μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΕΘΑ ακόμα και με απολυτήριο λυκείου ή γυμνασίου.

Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ

Ειδικότερα, η προκήρυξη 10Κ/2022 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση 148 μόνιμων θέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στα: ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΝΙΜΤΣ.

Οι 148 μόνιμες θέσεις εργασίας κατανέμονται, σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε: Αττική, Πειραιά, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ξάνθη, Έβρο, Λάρισα, Μαγνησία και Χανιά.

148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ
148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ

Στην νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που ανέδειξε πρώτο το proson, μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 27 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ
148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ

Μόνιμες προσλήψεις και στον e-ΕΦΚΑ

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι «τρέχουν» οι αιτήσεις σε ακόμα ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 173 μόνιμες προσλήψεις, χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Ο λόγος για την 9Κ/2022 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 173 μόνιμων θέσεων στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους, μηχανικούς και απόφοιτους πληροφορικής. Από τις 173 θέσεις που ζητούνται για τον e-ΕΦΚΑ οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική.

Υπάρχουν όμως και θέσεις που κατανέμονται σε περιοχές της Αρκαδίας, της Αχαΐας, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κοζάνης, της Λάρισας, της Λευκάδας, της Κομοτηνής, της Φθιώτιδας, της Σύρου και του Πειραιά.

148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ
148 Μόνιμοι στο ΥΠΕΘΑ

Η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνει ανοικτή έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Πώς «κλειδώνετε» τον διορισμό στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ – Πώς προλαβαίνετε να πάρετε έξτρα μόρια από την Πιστοποίηση Αγγλικών

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

H γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη) – ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ ΕΞΤΡΑ ΜΕ 90 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
Εάν δηλαδή οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις παραπάνω πιστοποιήσεις είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν καν να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.