Αρχική Δήμοι Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου Νέας Σμύρνης και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου Νέας Σμύρνης και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, υπογράφηκε χθες. Το Μνημόνιο αφορά σε συνέργειες των δύο οργανισμών, σε επίπεδα δικτύωσης, επιμόρφωσης, έρευνας και μελέτης, προώθησης της απασχόλησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και της συνεργασίας σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

«Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία και προσδοκούμε ότι θα αποδώσει πολλά στην ανάπτυξη και την περαιτέρω πρόοδο των επιχειρήσεων της πόλης μας» δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α. Π. Ραβάνης, δήλωσε ότι «η παρουσία εκατοντάδων επιχειρήσεων μελών μας στην ευρύτερη περιοχή, επιβάλει την ανάληψη δράσεων για την στήριξη και την ευημερία τους».

Η δημιουργία διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών για την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της οποίας θα φιλοξενηθούν startups, θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων, την κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά μεταξύ άλλων, τη μείωση των δημοτικών τελών, όπως δηλώνει ο πρόεδρος, Π. Ραβάνης. Ο δήμος Νέας Σμύρνης, ήδη, πέραν τις μείωσης 50% στην οποία είχε προχωρήσει, στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, έχει ήδη εφαρμόσει και  μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% τόσο επαγγελματική, όσο και στην οικιακή χρήση, σε μία προσπάθεια στήριξης εν μέσω της πανδημίας.