Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ελβετία στην Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας, είχε τετ α τετ πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, εν όψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Ειρηνευτική Διάσκεψη για Ουκρανία: Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Μέτσολα στις  εργασίες της πρώτης ημέρας | ΣΚΑΪ

Στην Διεθνή Διάσκεψη συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ ενώ υπήρχε η απουσία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως και της Κίνας, ενώ χαρακτηρίστηκε ως χάσιμο χρόνου, από τη Μόσχα.

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η τελευταία ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας για την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάληψη κι άλλων εδαφών της χώρας (από τη Ρωσία) και είναι μία «ολοκληρωτικά παράλογη εικόνα» συμπληρώνοντας ότι η απουσία της Κίνας από τη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, είναι πιθανώς ένα αποτέλεσμα των ρωσικών εκκλήσεων για τη μη συμμετοχή της.

Στο άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Ο κύκλος των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία θα πρέπει να διευρυνθεί, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προγραμματισμένο για να τοποθετηθεί στην ολομέλεια και να κάνει παρέμβαση στην ομάδα εργασίας για την θεματικής της επισιτιστικής ασφάλειας

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις