Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Ποιες συμφωνίες θα υπογράψει

Μητσοτάκης: Ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Ποιες συμφωνίες θα υπογράψει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Άμπου Ντάμπι μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Αμπού Ντάμπι με τον Διάδοχο του Θρόνου, όπου θα επισφραγιστεί και γραπτώς η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Ποιοι θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, καθώς και θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.