Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Lockdown “ακορντεόν” μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Μητσοτάκης: Lockdown “ακορντεόν” μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε από τη Βουλή στρατηγική “ακορντεόν” μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται άνοιγμα της οικονομίας για λίγο καιρό και μετά κλείσμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, είναι η πρόταση πρόταση που έχει συζητηθεί και ενόψει των Χριστουγέννων, η οποία προβλέπει τη λήξη του lockdown, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το άνοιγμα της οικονομίας, των καταστημάτων κ.λπ. (υπό όρους) για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια μια περίοδος καραντίνας.

“Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λαθος εν’ όψει Χριστουγέννων”

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης: «Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια αλλα για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξουμε κάποιους μήνες. Για όσους μας κατηγόρησαν ότι δεν πρεπει να πάμε στην στρατηγική «ακορντεόν» να μας πουν τι προτεινουν. Υπήρξε εφησυχασμός και από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λαθος εν’ όψει Χριστουγέννων. Να βρεθούμε μόνο με τους αγαπημένους μας. Αν ξανανοίξουμε θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό».

Lockdown “ακορντεόν” για πολλούς μήνες

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η καραντίνα θα «ανοιγοκλείνει» προκειμένου να αποσυμπιέζεται τόσο το σύστημα Υγείας και όσο και η «αγορά». Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και της πίεσης στο σύστημα υγείας, οι περιορισμοί ή ακόμη και το lockdown είτε θα αίρονται ή είτε θα επιστρέφουν για ένα χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να πάμε για πολλούς μήνες, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.