Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Περιοδείες και επαφή με τους πολίτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στις 8μ.μ. στην τελετή εγκαινίων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport, και λειτουργούν αναβαθμισμένα, στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά:

  • Κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί,
  • έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών,
  • 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών,
  • ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης,
  • κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

Περιοδείες και επαφή με τους πολίτες

Η εκτίμηση στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι η απευθείας επαφή με τους πολίτες ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη ασχέτως της συγκυρίας παρά το ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους, χωρίς αυτό να συνδέεται με κάποια κρυφή σκέψη περί εθνικών εκλογών, όπως κάποιος θα μπορούσε να εικάσει. Η απόφαση δεν ήρθε τυχαία καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε αυτή δύο παράγοντες που έχουν να κάνουν με την σημερινή εικόνα στην κοινωνία.

Από τη μία ο τερματισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων απέναντι στον κορωνοϊό και από την άλλη οι καλοκαιρινοί μήνες που έρχονται προδιαθέτουν για έναν κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη την χώρα, ο οποίος θα έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η αρχή του καλοκαιριού αποτελεί την κατάλληλη περίοδο για την κυβέρνηση να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Όλες οι σχεδιαζόμενες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν έναν ξεκάθαρο σκοπό: Την ανάδειξη θετικών ειδήσεων, στο πεδίο της οικονομίας και των επενδύσεων, εν μέσω κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί για μία ακόμα φορά την συμπρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον που έχει για τη Βόρεια Ελλάδα. Θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Πρόκειται για μία εκδήλωση με μεγάλη συμβολική αξία καθώς ουσιαστικά παρουσιάζει μία επένδυση που δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό ακόμα και μέσα στις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. Μία επένδυση που έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα του τουρισμού που τόσο επιθυμεί η Ελλάδα να ενισχύσει ειδικά αυτό το καλοκαίρι.

Μετά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί και τις εργασίες στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφτεί  το νησί της Αστυπάλαιας όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση της VW.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει σαφείς οδηγίες σε όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου περί μη ύπαρξης κάποιου καλοκαιρινού «διαλείμματος».

Αντιθέτως έχει ξεκαθαρίσει ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι καλοκαίρι δουλειάς με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μητσοτάκης στην εισήγηση του: Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και αποτελεσματικότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εισήγηση του στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Με τη νέα του σύνθεση, αλλά με την ατζέντα που είχε ανακοινωθεί προ του ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο...

Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία στην Ελβετία παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά την συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθεί στο  θέρετρο...

Στις 10 το πρωί η συνεδρίαση του νέου υπουργικού

Ορκίστηκαν, εχθές παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα νέα μέλη της κυβέρνησης και σήμερα στις 10 το...