Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων ως πρώτων στόχων της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα προς την αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, εξέφρασε τη δέσμευσή του για την βελτίωση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, ειδικά για γυναίκες, νέους, άτομα με αναπηρία και συνταξιούχους.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία στοχεύει στην ακριβή καταγραφή και αμοιβή του πραγματικού χρόνου εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας, ενώ τόνισε την ανάγκη για μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις