Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Σκέψεις για διάγγελμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μητσοτάκης: Σκέψεις για διάγγελμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου στο Μέγαρο Μαξίμου Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μέρα με τη μέρα η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, κερδίζει έδαφος, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για τηλεοπτικό μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους πολίτες της χώρας. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι η ανησυχία αναφορικά με το πώς θα αντιμετωπιστεί ένα τέταρτο κύμα πανδημίας, πόσο μάλλον από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους οδηγεί στην απόφαση για επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου. Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.