Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή, είναι η σειρά της πράξης...

Μητσοτάκης: Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή, είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στην Ολομέλεια θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την «ποιότητα του δημόσιου διαλόγου».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του ότι στο τέλος της συζήτησης θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος.

«Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξήγησε πως «προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία».

Η αντιμετώπισή τους, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προϋποθέτει συνεργασία πολιτείας και πολιτών, δράση κράτους δικαίου και την αντίδραση της κοινωνίας δικαίου. «Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της ΓΓ Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης», συνέχισε.

Υπογραμμίζοντας πως το κίνημα #metoo είναι σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα υπάρχει, καραδοκεί, αφήνει παντού πληγές».

«Το #metoo ήρθε το 2021 στην Ελλάδα, είναι ένα κίνημα υγειές και αφορά όλες τις πτυχές της ζωής».  Όπως είπε, πλέον έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση καθώς παλιότερα ανάλογα φαινόμενα τα σκέπαζε η αδιαφορία. «Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή, είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», είπε.

Διακρίνοντας πως η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ καθώς άρχισε να μαθαίνει τις κρυφές της όψεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. «Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo», είπε τονίζοντας πως η σημασία των αποκαλύψεων ακυρώνεται από τις φήμες. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης», ανέφερε. «Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει και απαξιώνει το metoo», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι η λάσπη που εκτινάσσεσαι κρύβει από την κοινωνία τους ενόχους και τα μεγάλα ζητήματα, τα θύματα δηλαδή να μιλήσουν και η κοινωνία να αφυπνιστεί.