Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης σε Ντογιάκο: Να προτεραιοποιηθούν οι έρευνες για τα Τέμπη

Μητσοτάκης σε Ντογιάκο: Να προτεραιοποιηθούν οι έρευνες για τα Τέμπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο, ζητεί με επιστολή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζητεί διερεύνηση των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξει ανεξάρτητα από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επιστολή:

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, το εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από τη διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.»