Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Είναι στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές...

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Είναι στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η ανάγκη “να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας”.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ειδική ανακοίνωση για το επίμαχο ζήτημα εξέδωσε και η Ιερά Σύνοδος, αξιώνοντας τη λειτουργία της Εκκλησίας τις ημέρες των Χριστουγέννων. Άλλωστε, από την προηγούμενη εβδομάδα, οι κατά τόπους εκκλησίες είναι κλειστές λόγω του γενικευμένου lockdown, το οποίο εφαρμόζεται σ’ όλη τη χώρα.