Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας οι διαδηλώσεις – Επίθεση σε Τσίπρα

Μητσοτάκης: Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας οι διαδηλώσεις – Επίθεση σε Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας χαρακτηρίζει με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις.

Υπονομεύει τα μέτρα κατά του κοροναϊού
Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία ο πρωθυπουργός επιτίθεται και στο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί σε λίγη ώρα νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού.

»Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να «δέχεται το ρίσκο» για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Υποδαυλίζει εντάσεις
»Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».