Μητσοτάκης: Να εμβολιαστεί ο πληθυσμός όσο πιο γρήγορα γίνεται

0
28

Την ανάγκη συντονισμού στη διανομή του εμβολίου ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Covid Management Group, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα του κορονοϊού με επιτυχία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι επόμενες 10 ημέρες είναι κρίσιμες καθώς θα φανεί αν αποδώσαν τα μέτρα. Ο ιδίος, ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα, και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και την πίεση στο σύστημα υγείας. Το τελευταίο μάλιστα, όπως δήλωσε και ο ίδιος, οδήγησε την χώρα σε lockdown για τρεις εβδομάδες.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός για τη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές που συνεπάγεται αυτό, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν. Υπογράμμισε ακόμη ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.